Probele Triatlonului:

Participare:

individual, stafeta (2/3 persoane)

Acest concurs este organizat de catre Atletic Club Maraton in parteneriat cu CSS Kaiac Canoe Timisoara, co-finantat de Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local.

 

Conditii de participare:

- pentru categoria individual  varsta minima de participare este de 18 ani impliniti;
- pentru categoria stafeta, pentru proba de inot varsta minima de participare este de 16 ani impliniti iar pentru probele de kaiac-canoe si alergare varsta minima este de 14 ani impliniti. Concurentii peste 18 ani vor participa pe propria raspundere iar cei minori vor participa numai cu semnatura parintelui (tutorelui legal) sau a antrenorului (in cazul in care copilul este legitimat la un club sportiv de profil si are viza  medicala la zi).

Pentru categoria stafeta - proba kaiac-canoe, CSS poate sustine cu max. 30 ambarcatiuni cu sportivi (Pentru mai multe detalii: persoana contact prof. Lache Zeno 0745-541.490).

Cotizatia de participare este de 50 ron individual iar pentru stafeta 60 ron.

850 m inot : concurentul poate participa si cu costum de neopren sau doar in costum de baie. Casca si ochelarii pentru inot sunt obligatorii. Este interzis a folosi “labe pentru inot” sau alte mijloace ajutatoare. Pentru buna desfasurare a evenimentului va rugam sa aveti o conduita sportiva si respect fata de ceilalti participanti. Va rugam sa fiti la start cu 15 min inaintea inceperii evenimentului. Startul se va da la ora 10.00 din apa, la Podul Pasarela “Parcul Copiilor”. La terminarea cursei se trece peste covorul CHIP  pentru a fi inregistrat timpul – nerespectarea acestei conditii duce la descalificare.
Kaiac 5 km : dupa proba de inot se continua proba de kaiac de la baza sportiva pe cursul apei pana in apropiere de “golf” unde in mijlocul Begai va fi amplasata o baliza iar in stanga acesteia va fi un arbitru de control ce va nota numarul de concurs al participantilor (scurtarea traseului duce la descalificare), dupa intoarcerea la baliza se vine contra apei cu kaiacul pana la Terasa “Flora” unde are loc schimbul de CHIP pentru stafeta, iar kaiacistul merge mai departe ducand barca la baza sportiva. Pentru participantii de la categoria individual kaiacul va fi scos la pontonul de la Terasa “Flora” ducandu-l in locul marcat, dupa care va continua cu urmatoarea proba de alergare. In cazul stafetei chip-ul este preluat de catre alergator pe ponton  iar kaiacistul nu va mai iesi afara din barca  continuindu-si drumul spre baza de kaiac.
Alergare 4,2 km “minimaraton” : dupa lasarea barcii si inmanarea CHIP-ului, care este prins la glezna piciorului, alergatorul isi va continua traseul pe sub arcada, peste covorul de cronometrare. Alergarea se va face pana la Podul “Decebal” (Baile Neptun) pista mal drept Bega, pista din Parcul Copiilor, pe sub Podul Michelangelo, pista din Parcul Rozelor, pe sub Podul Tineretii, traversare Bega pe Podul Traian (Maria), se coboara pe pista mal stang Bega, Terasa Flora FINISH.